Otel 57 1996 dan beri bir aile işletmesidir ve bu geleneği sürdürmektedir.
Otelimize geldiğiniz andan itibaren kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz. Güleryüzlü personelimizle birlikte size en iyi hizmeti kaliteli bir şekilde sunmak bizim misyonumuzdur.
Konuk memnuniyetini sağlamak ve sürdürmek bu bizim ilkemizdir.
Sinopumuzun doğal, tarihi ve kültürel mirasını görmek için otelimizin merkezi konumundan faydalanın.
205 bin civarında nüfusu ile Kastamonu Türkiye, Çorum, Samsun Türkiye’ye komşu olan Sinop, kaleleri ve tersaneleri ile ünlüdür. Antik çağda yoğun bir ticari ve kültürel hayata sahip olmuştur. Eski adı ‘Sinope’ olan kent, Yunan mitolojisinde adı geçen nehir tanrısı Asopos’un perilerinden Sinope tarafından kurulmuştur. Antik çağda “Paflagonya” olarak adlandırılan bölgenin en önemli liman kenti olan Sinop, denizi ve antik çağlardan beri gerçekleşen ticaretteki gelişimi ile önemli bir rol oynamaya devam ediyor.
Sinop'a yaklaşık 20 km uzaklıktaki Ayburik yolu ile ulaşılır. 1863 yılında yapılan fenerin uzun yıllardır bir aile içinde yaşaması ilginçtir. Kulenin yüksekliği 12 metredir. Türkiye'nin en kuzey ucunda yer alması nedeniyle ülkenin en önemli deniz fenerlerinden biri olmuştur. Sıra dışı feneri sahil şeridinde, düz bir alanda, Sinop Gezilecek Yerler Listenizde bulabilirsiniz.
Bu hapishane Karadeniz'in en büyük tersanesiydi. Kalenin içi eski tersanenin içine inşa edilmiştir. Bu nedenle cezaevi malı olmaktan kaçınmak mümkün değildir. Sinop Cezaevi'nde de bulunan Türkiye'nin en ünlü şair ve yazarlarının cezaevinde bulunduğu cezaevi şu anda turizme açıldı. Sinop Tarihinin en bilinen tarihi mekanı olan Sinop Cezaevi, Sinop'un mekanlarını mutlaka listenize eklemeli.
Yeşilliği ve manzarasıyla harika bir manzaraya sahip olan Erfelek Şelalesi, son yıllarda dağ ve doğa turizmi olarak oldukça fazla ziyaretçi almaktadır. Sinop'un doğal güzelliklerinin harika bir örneği olan Erfelek Şelalesi, Karadeniz turlarında önemli yerlere yükseldi. Sinop'ta görülmesi gereken yerlerden biri de Tatlıca Şelaleleri. Alabalık, buz gibi su ve 28 adet küçük boy şelale var. Bu muhteşem doğa harikasını görmeye gelen ziyaretçi sayısı oldukça fazladır.
Karadeniz'in en sevilen yerlerinden biri olan bu koy, asıl adı Hamsoros olmasına rağmen yöre halkı tarafından Hamsilos olarak bilinir. Balıkçı teknelerinin kötü hava koşullarında barındığı Hamsilos Koyu, eski çağlarda savaş gemilerinin depolandığı liman görevi görmüştür. Hamsilos Koyu gün batımı sırasındaki eşsiz güzelliği ile Sinop şehir merkezine 11 km uzaklıktadır. Sinopluların sıklıkla seyahat ettiği piknik alanı olan Hamsilos Koyu kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir.
Romalılarda hamam olarak kullanılan bu anıt, Bizans döneminde kiliseye çevrilmiş ve 2000 yılında halka açılmıştır. Oldukça geniş bir alana inşa edilmiştir. Geniş bir avlusu vardır. Kilise dikdörtgen planlı olup sadece üst yapısı sağlam kalmıştır. Bizans yapım tekniğinin güzel bir örneği olan kilisenin tüm duvarlarında dört sıra tuğla kullanılmıştır. Balatlar Kilisesi'ni de Sinop tarihi yerler listenize almanızı öneririz.
7. yüzyılda şehri korumak için inşa edilmiştir. Selçuklu İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu döneminde kullanılmıştır. Sinop tarihindeki bu yerlerin bir kısmı özgünlüğünü korumaktadır. Ayrıca kalenin iki giriş kapısı vardır. Sinop'un tarihine ışık tutan Sinop Kalesi, Sinop gezilecek yerler listenizde yer almanızı öneririz.